Как жените манипулират мъжкото съсловие във Фейсбук

Тренирани в изкуството да контролират

Статията за „5 дразнещи неща, които мъжете правят във Фейсбук” предизвика голям интерес сред читателите ни! Не искам да ни обвинят, че не сме обективни и решихме да ви покажем как изглежда и другата страна.

Феноменът Фексбук е забележителен инструмент, но в ръцете на недоброжелатели може да разкрие тъмните си страни.
Докато мъжкия мозък не е достигнал пълния си манипулативен потенциал в тази съвсем безобидно изглеждаща социална мрежа, шансът на жените, които познавате, да са го постигнали е доста голям. Жените са тренирани в изкуството да създават, поддържат и контролират връзките си и Фейсбук е само още един източник за влияние върху хората.

Ето ви един списък най-често срещаните методи за манипулация от женска страна:

1. Фалшиви профили за следене на бивши във Фейсбук
Може да звучи малко пресилено, но със сигурност е често явление жена да регистрира фалшив профил във Фейсбук за да „дебне” бивше гадже. В краен случай винаги има някоя обща приятелка, чрез която достига до профила на бившия си. Ако сте се разделили лошо или по взаимно съгласие, ако не поддържате контакт, тя вероятно ще иска да знае какво правите. Вместо да ви се обади или да ви пише имейл, което е по-лесно и изобщо не е срамно, тя шпионира профила ви, докато вие си нямате и идея, че ви проверяват.
Ако не желаете това да ви се случва, не добавяйте никакви непознати в списъка с приятели. А ако имате общ приятел, просто ограничете достъпа му.


2. Манипулират ни с Фейсбук снимки
Снимките на една жена може да са съвсем невинни – или изцяло манипулативни. Жените често злоупотребяват с Фейсбук като качват целенасочено снимки за да изложат или компрометират някой, който не им е приятен вече. Например, мъж „къса” взаимоотношения с жена и на другия ден негови снимки как е облякъл нейна роля, дреха… се появяват на профила й.
Жените използват още Фексбук фотоалбумите си за изграждане на перфектния си образ, който няма нищо общо с реалността. На снимките може да изглеждат по-секси, по-приключенски настроени и общо взето по-вълнуващи, отколкото е в истинския живот.

3. Пасивно-агресивно обновяване на статуса
С обновяване на Фейсбук статуса си, можете да споделите важна за вас новина или досадни ежедневни дейности, но някои жени използват това с емоционално манипулативна цел. Може би, защото мрази конфронтацията или само иска целия свят да разбере какъв глупак е приятелят й, някои жени използват статуса си за да се оплачат от проблем във взаимоотношенията си вместо да седнат и да ги изгладят помежду си.
Например: „Надя посети магазин за бижута и й писна да чака..!!!” по този начин момичето съвсем „недоловимо” намеква на приятеля си, че не иска още дълго да чака за годежен пръстен. Най-добри са статусите след раздяла намекващи за бурен социален живот: „Мария е изморена от снощното лудо парти” или „Росица има страхотен ден”, са два едни и същи вида съобщения, които казват много повече щом се появят след голяма раздяла.


4. Двусмислени снимки с различни мъже
Не рядкост да видите снимка на жена прегърнала приятел, целуваща го по бузата. Някои снимки може да са безвреден показ на чувства за привързаност към техни добри приятели, но други са опит да предизвикат ревност у партньора си. Тези двусмислени снимки с други мъже може да имат за цел да накарат другите хора да се съмняват в силата на връзката между нея и половинката й.
Ако е свободно момичето, което качва свои снимки показващи близки отношение с мъже без да става ясно каква е връзката между тях, може да изгони потенциални ухажори.

5. Публикуване на фалшив статус „Семейно положение”
Някои необвързани жени избират за статус „Семейно положение” в профила си - „обвързана”, само защото никои няма да започне да ги сватосва или да ги съжалява, че са необвързани. Жена без мъж на определена възраст е подложена на голям натиск от Фейсбук приятелите си да бъде сватосана. Някои жени даже са принудени да се уговорят с близка приятелка да са си една на друга „обвързана с”, за да избегнат такъв вид снизходителна симпатия. Те предпочитат да породят съмнение за сексуалната си ориентация, отколкото да оставят полето „необвързана”.

***

Жените манипулират мъжкото съсловие във Фейсбук ежедневно. Фейсбук може да бъде сила на доброто, когато се използва отговорно, но също може да бъде разрушителен за връзки или репутации. За това бъдете внимателни как го използвате и се пазете от „недобросъвестни” жени.

Още съвети:

Добавена на 10 декември 2010 | 4:30:00