10 неща, които жените правят по-добре от мъжете

Всичко изглежда толкова очевидно, но...

Всекидневно срещаме научни доказателства и статистики да показват с тонове информация, че жените имат невероятни качества, които при мъжа напълно отсъстват. Събрахме някои от тях за вас:

1. Еволюираме все по-красиви
Нови научни изследвания доказват, че жените стават все по-красиви през еволюцията, докато мъжете не се променят. Изследвайки човека в изминалите повече от 2000 г. през четири десетилетия, се доказва, че хубавите жени имат 16% повече деца от останалите. При красивите хора има 36% по-голяма вероятност първородното им дете да е момиче. Всички тези прекрасни дъщери означават все по-добре изглеждащи жени в бъдеще.

2. Оцеляваме в катастрофи по по-често
Това е тъжно, но е истина: Според статистиката, мъжете имат 77% по-висока смъртност при пътно-транспортни произшествия сравнено с  жените. Нашите половинки трябва да ни благодарят, когато им натякваме да си слагат безопасните коланите.

3. По-добри сме и в търсенето на облекчение
Проучване на 2000 човека, показва как жените са много по-отворени да разговарят за проблемите си сравнено със силния пол. 53% от жените разговарят с приятелите си какво ги стресира, сравнено с 29% от мъжете.

4.По-издръжливи сме по време на рецесия
От Декември 2007 г., 80% от загубилите си работата са мъже. Това може би се дължи на факта, че те доминират във финансовия и промишления сектор, които бяха най-силно засегнати. Лошо е…, но може би сега е момента да станат повече от мъжете медицински сестри и учители.

5. Завършваме по-често Висше образование
По принцип приемът на момичета е доста по-голям от този на момчета, но статистиката показва, също че мъжете по рядко завършват и изкарват по-ниски оценки от жените. Силния пол доста често отделя повече от 4 години да завърши Висшето си образование.

6. Ядем по-здравословно
Проучване на над 14 000 души, казва как жените се хранят с по-здравословни храни. Докато мъжете са готови да се нахвърлят на пица, месо и хамбургери, нежната половина избира са бели плодове и зеленчуци в чиниите си. Всичко изглежда толкова очевидно, но женския свят трябва да си признае за огромната шоколадова зависимост.

7. Имаме по-силна имунна система
Няма от какво да се учудваме, защо мъжете се превръщат в такива бебета при най-леката настинка. Ако има малки битки в нашите тела, жените имат тайно оръжие: естроген. Научно изследване доказва, че естрогена дава предимство на жената при борба с инфекции. Това е ката, защото естрогена се бори с определен ензим, които удря първата защитна линия на организма срещу вируси и бактерии.

8. Живеем по-дълго
Сред популацията на хора, които са над 100 годишна възраст, 85% са жени – проучване на New England Centenarian Study. Общо казано жените живеят от 5 до 10 години повече от мъжете.

9. По-добри шефове сме, особено в сегашната икономика
Експерти са убедени, че жената е по-добър шеф, защото е по-добър слушател, ментор, справя се с много задачи на веднъж и намира най-ефективните решения на проблемите сравнено с мъжкия си дубликат.

10. Инвестираме по-добре
Според изследване на над 100 000 официални документа, печелившите инвестиции направени от жени сравнено с тези от мъже е 18% към 11%. Това може да се дължи на факта, че жените са по-предпазливи и не рискуват, а мислят дългосрочно.

*** 
По страниците на Американската преса

Добавена на 20 ноември 2010 | 5:06:00